PSYCHOTHERAPIE VOLWASSENEN

Naast de dagelijkse beslommeringen gebeurt het vaak dat ook feiten en gebeurtenissen uit het verleden of het heden ervoor zorgen dat je je niet goed in je vel voelt. 
Je kan je dan moe, gespannen, verdrietig, angstig, lusteloos, ... voelen. Misschien wel in die mate dat  het je dagelijks leven verstoort. Indien je het gevoel hebt er alleen niet meer uit te geraken, kan het een eerste stap zijn om psychologische hulp te zoeken. 

 

Wat is gesprekstherapie?

 

Tijdens een gesprekstherapie wordt er vooral gepraat. 
Als eerste wordt er een afspraak gemaakt voor een verkennend gesprek. Dit houdt in dat we tijdens dat gesprek samen bekijken wat de moeilijkheden zijn en welke verwachtingen je mag hebben ten opzichte van een gesprekstherapie. 
Indien je na het eerste gesprek beslist om een begeleiding op te starten, zal er geleidelijk emtioneel verdiepend gewerkt worden.
Dit vereist dat men als cliënt bereid en in staat is om bij zichzelf stil te staan en te zoeken naar antwoorden. 

 

Wat mag men verwachten van gesprekstherapie?

 

Een therapeut is geen magische tovenaar die de problemen van zijn cliënt zomaar kan wegtoveren. Wel is het iemand die samen met de cliënt op zoek gaat naar antwoorden. Dit betekent dat zowel de therapeut als de cliënt actief meewerken. Het doel van een therapie is dat de cliënt in zichzelf de krachten terugvindt om met emotionele moeilijkheden om te gaan. De taak van de therapeut is het ondersteunen en begeleiden van dit proces. 

 

Hoe lang duurt een begeleiding en hoeveel kost het?

 

Hoe lang een therapie zal duren valt niet op voorhand te voorspellen. Gemiddeld genomen kan men rekenen op een periode van enkele maanden tot een jaar begeleiding, met tweewekelijks een sessie van 50 min. 

Een sessie kost 60 Euro. Voor volwassenen is er momenteel bij sommige mutualiteiten een beperkte terugbetaling voorzien. 

 

Therapeut: Kathleen Massart

Molenstraat 139, Lokeren

 

Karel Haegensstraat 54, 9240 Zele

MENTiX

PSYCHOTHERAPIE

RELAXATIE

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now